2 november 2009

Notting Hill (4)

Notting Hill är en filmklassiker med Hugh Grant och Julia Roberts i huvudrollerna. Det är svårt att hitta någon som inte har sett den här filmen, och det är bra, för en mer romantisk film är svår att hitta.
Notting Hill baseras på drömmen som de flesta av oss någon gång haft. Att du en helt vanlig dag möter en kändis, ni blir kära och efter lite bekymmer så gifter ni er och lever lyckliga. Helt ärligt, är det någon här som aldrig drömt detta?

Notting Hill är baserad på den vanliga människans drömmar om den stora kärleken, om kändisskap och om framgång. Hugh Grant spelar den misslyckade personen som bor med sin galne och korkade inneboende bakom en blå dörr i Notting Hill. Han äger en resebokhandel som inte går speciellt bra. En dag kommer superkändisen Anna Scott (spelad av Julia Roberts) in i bokhandeln och köper en resebok. Strax efter springer han på henne med ett glas apelsinjuice i handen och förstör hennes tröja, varpå han erbjuder henne att komma in hos honom för att byta om. Detta utvecklas senare till en kärlekshistoria som i slutändan leder fram till ett av de mest kända filmcitaten genom tiderna. Julia Roberts som säger: "I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her."



Underbar kärleksfilm. Den blir ALDRIG tråkig. En fyra av fem möjliga.
Enjoy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar