9 november 2009

Upp (5)

Upp är det nyaste tillskottet av Disney Pixars studioteam som bland annat har skapat Toy Story, Hitta Nemo, Bilar, Monsters Inc och Wall-E. Upp är lika bra som de övriga filmerna från denna otroliga animeringsgrupp. Det finns både humor och allvar inblandat i historien men på ett sådant sätt att både barn och vuxna kan titta på den. Titta på den och älska den. Barnen kommer aldrig att förstå allvaret i filmen, de kommer se ett annat budskap än de vuxna och de vuxna kommer de den mer djupa handlingen samt de underbara skrattretande momenten. Den här filmen passar verkligen ALLA och det är bara att gå till närmaste biograf, köpa biljetter och njuta. För det här är animerad film när den är som bäst.Jag får faktiskt sympatikänslor för karaktärerna, även antagonisten (skurken) får jag känslor för av någon anledning. Det är en gripande handling och trots att det är animerat så griper allvaret tag i en.

Huvudpersonen är Carl, en gammal man som man fått följa genom livet med kärleken till hans fru Ellie. De hade båda samma mål: att se Paradisfallen och ha ett hus stående där. Livet kom alltid emellan och när Ellie dör av ålder så blir Carl en gammal man som är sur på allt och alla. När staten försöker få honom att flytta så bestämmer han sig för att flytta huset till Paradisfallen med hjälp av tusentals heliumballonger. Väl uppe i luften så knackar det på dörren och en mycket frispråkig och babblande scoutpojke, Oskar (på engelska Russel) sitter på trappan. de två dras in i ett oväder och när det lugnar sig och molnen klarnar så ser Carl sitt mål. Paradisfallen. Men ska han få dit sitt hus i tid innan heliumet försvinner?

Russel och Carl möter på en jättefågel som döps till Kevin och hunden Dug som med ett tekniskt halsband kan tala. Dessa karaktärer får Carl att till slut släppa lite av sin sorg till Ellie och börja leva igen.


Det händer mer i filmen, men det tänker jag faktiskt inte berätta, utan ni måste masa er iväg till en biograf och se den, för den här är så sjukt bra!
fem av fem möjliga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar