2 november 2009

Sagan om Ringen - De två tornen (5)

Varnar för spoilers för de som inte sett första filmen i filmtrilogin

Sagan om Ringen - de två tornen är fortsättningen på det magiska äventyret om maktens ring, och om kampen mot det onda. Här fortsätter berättelsen där första filmen slutade och det är en grupp i sorg som vi möter då Boromirs död fortfarande är nära. Sam och Frodo har gett sig av på egen hand för att nå Mordor, och de andra ger sig av för att försöka hjälpa Merry och Pippin som tagits till fånga av Uruk-hai. Jakten leder dem in i en gammal skog och där träffar de på en gammal vän som de inte trott att de skulle träffa på igen.
I denna film är det kungariket Rohan som är hotat. Hästfolket som de kallas, beger sig av mot Helm's klyfta för att söka skydd och försvara sig mot de tiotusentals attackerande orcher som vill störta dem.

Vackra landskap, en perfekt musik, bra skådespeleri, extremt underbara specialeffekter och en gripande handling gör De två tornen till den bästa uppföljaren baserad på en bok. I alla fall som jag har sett.. Den höjer upp nivån på filmskapande till en löjligt hög nivå och kraven på tredje och sista filmen är nu skyhöga. Allt hänger på den för att denna trilogi ska bli episk.

Det kan inte bli bättre i filmväg, som jag redan sagt. fem av fem möjliga.

Denna film är nummer två i en filmtrilogi.

Sagan om Ringen - Härskarringen
Sagan om Ringen - De två tornen
Sagan om Ringen - Konungens återkomst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar