11 oktober 2009

Fame (2009) (4)

Filmen Fame är en omarbetning av den populära musikalfilmen Fame från 1980 som vann 2 oscar. Storyn är i stort sett densamma, det handlar om ett gäng ungdomar på New York City High School for the Performing Arts. Deras drömmar, hopp och förväntningar. Man får följa dem under fyra år, från audition till skolavslutning.

Filmen är aningen hoppig, och det är svårt att hänga med karaktärerna då det är så många man följer (10 stycken) och filmen sträcker sig under fyra år på bara 1.47h speltid. Man hinner inte med i det som händer varje år och det är lite synd, för det är bra skådespelare och musiken/dansnumren är otroligt bra. Men mer handling och kanske en lite längre film. 2 timmar är inte så långt och det hade kanske kunnat bli lite lättare att hänga med om den var 10 minuter längre. men vad vet jag?






Filmen var över lag bra i alla fall. Jag som totalt älskar musikal och dansfilmer får här en härlig blandning av både dans och musik. Danserna är helt otroliga och musiken fantastisk. Skådespelarna gör en bra insats.
Det är en riktigt mysig film som jag mer än gärna vill se igen.. och igen.. och igen.
En fyra av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar