24 maj 2009

Hannah Montana the Movie (4)

Hannah Montana the Movie är en film som baseras på succéserien Hannah Montana. Serien, och filmen, handlar om Miley Stewart som lever ett dubbelliv. Hemma är hon bara Miley som är helt okänd och har två vänner samt en töntig bror, men när hon tar på sig peruken blir hon Hannah montana - en superstjärna som är på väg uppåt i karriären. Överallt är det skrikande fans, paparazzis, kameror, TV-shower m.m. Hon har det bästa av två världar. Hon är både känd - och okänd!

Filmen handlar om att Miley har börjat gå in lite för mycket i rollen som Hannah Montana och glömmer bort sig själv, sin familj och sina vänner. Pappan bestämmer sig för att hon behöver komma tillbaka till verkligheten igen och familjen åker till farmor i Tenessee där Miley växte upp.



Miley vill inte släppa taget om Hannah och hon är ingen lantmänniska. men sakta kommer Miley tillbaka, mycket till hjälp av barndomsvännen Travis, som numera är en riktig snygging. Hon som förut hade det bästa av två världar måste nu göra ett val. Hannah eller Miley?

Den här filmen är inte bara en film som bygger på en TV-serie som barn tittar på. Det är en tänkvärd film som faktiskt har ett viktigt budskap. Det är tydligt, välspelat och med helt otroligt bra musik. Jag har sett disneys Camp Rock, High School Musical och flera andra filmer, och Hannah Montana slår alla dem hur enkelt som helst. Både musikmässigt, skådespelsmässigt och budskapsmässigt.
Hannah Montana the Movie är en moralrulle riktad till barn och ungdomar om att man ska våga vara sig själv, att man ska ge någon en andra chans och att om man tappar bort sig själv är man helt vilse utan vänner.

Jag ger Hannah Montana fyra av fem, det är en jättebra film, jag ler hela filmen igenom, skämten avlöser varandra (lärarhumorskämt på HÖG (låg) nivå) och musiken får en att rysa - speciellt om man lyssnar till texterna.
Tänkvärt, fint och gulligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar