24 maj 2009

Änglar och Demoner (4)

Änglar och Demoner baseras på boken med samma namn av Dan Brown. Utspelar sig före boken och filmen Da Vincikoden och har samma huvudskådespelare i Tom Hanks i rollen som Robert Langdon, en professor vid harvards universitet i ämnena kristna tecken och symboler.

Jag har sett Da Vincikoden och tyckte inte alls att den var särskillt bra. Därför var jag mycket tveksam på filmen Änglar och Demoner då de jag pratat med sagt att den var aningen sämre. Släng er i väggen alla som säger så. Änglar och Demoner slår Da Vincikoden flera gånger om. Det är aldrig en lugn stund och man sitter på helspänn filmen igenom. Några av Roms mest berömda platser fladdrar förbi i det höga tempot och jag som varit i rom flera gånger känner igen mig i den underbart vackra staden. Även fast klippen är snabba och extrema bilfärder genom staden så hinner man se mycket av Roms skönhet. Kända ansikten som Tom Hank, Ewan McGregor, Stellan Skarsgård, Pierfrancesco Favino m.fl syns i flera stora roller.

Det hela börjar i Cern, i och med att projektet att skapa antimateria lyckas och en av tre behållare med just antimaterian försvinner. En grupp kallad illuminati hotar Vatikanen genom att kidnappa de fyra högsta kardinalerna och antimaterian just när Vatikanen är som svagast (påven har dött och det ska väljas en ny), och tänker döda en kardinal varje timme och runt midnatt kommer batteriet till behållaren med antimaterian att dö vilket kommer leda till en explosion som kommer förinta hela vatikanen och delar av Rom.
Robert Langdon och Vittoria Vetra (antimateriaexpert från Cern) dras in i kampen mot illuminati för att rädda Vatikanen och Rom från förstörelse. och de har bara fem timmar på sig.


Filmen är fylld av action, historia, och en hel del in tehelt ofarliga scener. klarar man inte av blod så finns det en hel del tillfällen att blunda på. En film för alla som inte är barn under 11 år! man lär sig flera nya saker av att kollapå den här filmen. så samtidigt som du ser en otroligt bra film så får du dig en historielektion på köpet - en rolig sådan.

Fyra av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar